łyżki strtego <name type="prod">parmezanu</>, 2/3 szklanki kremówki, kilka listków szałwi, grubo mielony pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br><name type="prod">pappardelle</><br><name type="prod">fettucine</><br> Do dużego rondla wlać śmietanę, dodać drobno pokrojony ser pleśniowy, <name type="prod">ricottę</> i <name type="prod">parmezan</>.<br>Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż sery się roztopią i utworzą jednolitą masę, nie dopuszczając do zagotowania.<br>Ugotowany al dente makaron włożyć do garnka z sosem, wsypać posiekaną szałwię i, mieszając, chwilę podgrzewać na małym ogniu.<br>Przełożyć na ogrzany półmisek i natychmiast podawać.<br><gap><br>Fritatta con <name type="prod">creste di gallo</><br>40 dag <name type="prod">creste di gallo</> lub każdego innego makaronu (najlepiej pozostałego z poprzedniego dnia), 3 jajka, 4 dag startego <name type="prod">parmezanu</>, 5 dag