Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżki strtego parmezanu, 2/3 szklanki kremówki, kilka listków szałwi, grubo mielony pieprz, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
pappardelle
fettucine
Do dużego rondla wlać śmietanę, dodać drobno pokrojony ser pleśniowy, ricottę i parmezan.
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż sery się roztopią i utworzą jednolitą masę, nie dopuszczając do zagotowania.
Ugotowany al dente makaron włożyć do garnka z sosem, wsypać posiekaną szałwię i, mieszając, chwilę podgrzewać na małym ogniu.
Przełożyć na ogrzany półmisek i natychmiast podawać.

Fritatta con creste di gallo
40 dag creste di gallo lub każdego innego makaronu (najlepiej pozostałego z poprzedniego dnia), 3 jajka, 4 dag startego parmezanu, 5 dag
łyżki strtego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 2/3 szklanki kremówki, kilka listków szałwi, grubo mielony pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;pappardelle&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;fettucine&lt;/&gt;<br> Do dużego rondla wlać śmietanę, dodać drobno pokrojony ser pleśniowy, &lt;name type="prod"&gt;ricottę&lt;/&gt; i &lt;name type="prod"&gt;parmezan&lt;/&gt;.<br>Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż sery się roztopią i utworzą jednolitą masę, nie dopuszczając do zagotowania.<br>Ugotowany al dente makaron włożyć do garnka z sosem, wsypać posiekaną szałwię i, mieszając, chwilę podgrzewać na małym ogniu.<br>Przełożyć na ogrzany półmisek i natychmiast podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>Fritatta con &lt;name type="prod"&gt;creste di gallo&lt;/&gt;<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;creste di gallo&lt;/&gt; lub każdego innego makaronu (najlepiej pozostałego z poprzedniego dnia), 3 jajka, 4 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 5 dag
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego