Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
g chińskich grzybów Mun
175 ml gorącej wody (3/4 szkl.)
6 cebulek ze szczypiorkiem
2 gwizdki anyżu
szczypta soli
1 czubata łyżeczka mąki kukurydzianej
3 łyżki sosu sojowego
1 Grzyby zalać gorącą wodą, moczyć przez godzinę. Odciąć trzonki i pokroić kapelusze. Posiekać cebulkę.
2 Grzyby wyłożyć na patelnię, dodać anyż i sos sojowy. Można podlać niewielką ilością wody. Dusić, dopóki kapelusze nie zmiękną. Dodać cebulkę i posolić. Dusić jeszcze przez 2 minuty.
3 Mąkę kukurydzianą wymieszać z jedną łyżką wody i odrobiną gorącego sosu. Podprawić nią resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.
SOS ŚLIWKOWY

SKŁADNIKI
1 łyżka
g chińskich grzybów Mun<br>175 ml gorącej wody (3/4 szkl.)<br>6 cebulek ze szczypiorkiem<br>2 gwizdki anyżu<br>szczypta soli<br>1 czubata łyżeczka mąki kukurydzianej<br>3 łyżki sosu sojowego<br>1 Grzyby zalać gorącą wodą, moczyć przez godzinę. Odciąć trzonki i pokroić kapelusze. Posiekać cebulkę.<br>2 Grzyby wyłożyć na patelnię, dodać anyż i sos sojowy. Można podlać niewielką ilością wody. Dusić, dopóki kapelusze nie zmiękną. Dodać cebulkę i posolić. Dusić jeszcze przez 2 minuty.<br>3 Mąkę kukurydzianą wymieszać z jedną łyżką wody i odrobiną gorącego sosu. Podprawić nią resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.<br>SOS ŚLIWKOWY<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>1 łyżka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego