podawany jest chleb ze smalcem albo twarożkiem i szczypiorkiem, "korzystać ostrożnie, bo może być problem z pochłonięciem sutego głównego dania", polecane są "wszelkiego rodzaju pierogi, kwaśnica, schabowy", "świetny grillowany oscypek z żurawiną", "soczyste pieczenie, właściwie wszystko". "Ważne: gotują specjalnie dla dzieci według życzenia rodzica". "Jedno z nielicznych miejsc, gdzie chłopska autentyczność nie jest wymuszona"<br><gap><br>COPERNICUS<br><gap><br>Restauracja przy hotelu Copernicus, "wytworna i droga", więc "albo z piękną kobiet", "oficjalne kolacje, romantyczne wieczory". "Jada tu śmietanka bogatego Krakowa". Kuchnia "dworska, wyśmienita, staropolska", "w nowoczesnej, szlachetnej interpretacji". "Duża dbałość o wykończenie" marmur, parkiet, zastaw". Można spróbować "sarniny la targosz" albo "schabu z dzika". Obsługa