Typ tekstu: Książka
Autor: Albin Krzysztof
Tytuł: Reklama
Rok wydania: 2002
Rok powstania: 2000
ze stymulacją w warunkach naturalnych. Automatyczne przetwarzanie informacji, początkowo utożsamiane z funkcjonowaniem człowieka bez angażowania procesu uwagi, dzielić można na trzy następujące kategorie:
1, przetwarzanie o silnym stopniu zautomatyzowania, przebiegające bez koncentracji uwagi na docierających bodźcach oraz bez odwracania uwagi od bodźców z otoczenia;
2, przetwarzanie częściowo automatyczne, charakteryzujące się automatycznym przebiegiem w sytuacji niskiego poziomu koncentracji lub przebiegające w sposób przyspieszony w sytuacji angażowania procesu uwagi;
3, przetwarzanie o charakterze okazjonalnie automatycznym, generalnie wymagające funkcjonowania procesu uwagi, mogące jednak przebiegać bez jej udziału.

Stopniowy rozwój procesów automatycznych redukuje wpływ wzrastającej liczby elementów na czas reakcji. Przy odpowiednim treningu procesy automatyczne
ze stymulacją w warunkach naturalnych. Automatyczne przetwarzanie informacji, początkowo utożsamiane z funkcjonowaniem człowieka bez angażowania procesu uwagi, dzielić można na trzy następujące kategorie: <br>1, przetwarzanie o silnym stopniu zautomatyzowania, przebiegające bez koncentracji uwagi na docierających bodźcach oraz bez odwracania uwagi od bodźców z otoczenia; <br>2, przetwarzanie częściowo automatyczne, charakteryzujące się automatycznym przebiegiem w sytuacji niskiego poziomu koncentracji lub przebiegające w sposób przyspieszony w sytuacji angażowania procesu uwagi; <br>3, przetwarzanie o charakterze okazjonalnie automatycznym, generalnie wymagające funkcjonowania procesu uwagi, mogące jednak przebiegać bez jej udziału.<br>&lt;page nr=57&gt;<br>Stopniowy rozwój procesów automatycznych redukuje wpływ wzrastającej liczby elementów na czas reakcji. Przy odpowiednim treningu procesy automatyczne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego