Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
bo później i tak to podgrzejemy. Teraz warzywka. Odlewamy z woka olej, zostawiając na dnie odrobinę. Wrzucamy paprykę i smażymy aż trochę zbrązowieje. Dodajemy "twarde" warzywa i krótko smażymy mocno mieszając, (oryginalnie brokuły powinny być lekkochrupiące), można dodać odrobinę oleju w trakcie smażenia. Wrzucamy mięsko i dymkę, nadal mieszając smażymy cebulka zacznie pachnieć. Trzeba sprawdzić czy nie za dużo jest oleju w woku, bo za chwilę wszystko wyjedzie na talerz
razem z tym olejem! I teraz najtrudniejsze: tuż przed zdjęciem z gazu wlewamy przygotowany wcześniej sos i mocno, krótko mieszamy. Wszystko powinno się pokryć szklistym sosikiem, jeśli za długo potrzymamy
bo później i tak to podgrzejemy. Teraz warzywka. Odlewamy z woka olej, zostawiając na dnie odrobinę. Wrzucamy paprykę i smażymy aż trochę zbrązowieje. Dodajemy "twarde" warzywa i krótko smażymy mocno mieszając, (oryginalnie brokuły powinny być lekkochrupiące), można dodać odrobinę oleju w trakcie smażenia. Wrzucamy mięsko i dymkę, nadal mieszając smażymy cebulka zacznie pachnieć. Trzeba sprawdzić czy nie za dużo jest oleju w woku, bo za chwilę wszystko wyjedzie na talerz<br>razem z tym olejem! I teraz najtrudniejsze: tuż przed zdjęciem z gazu wlewamy przygotowany wcześniej sos i mocno, krótko mieszamy. Wszystko powinno się pokryć szklistym sosikiem, jeśli za długo potrzymamy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego