Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 09.04
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
cukier trzcinowy.

Popijanie herbaty w domowym zaciszu to co innego niż poza nim. W restauracjach, barach czy kawiarniach coraz częściej sunie do nas kelner, niosąc efektowne, drewniane pudełko z kilkunastoma smakami. Powstało też sporo, szczególnie w dużych miastach, herbaciarni. Konserwują one tradycyjny wizerunek picia herbaty; panuje w nich nastrój ciepłej babcinej gościnności, jest przytulnie i niespieszno. Natomiast z myślą o młodszym, dynamicznym pokoleniu powstały pierwsze, nowocześnie zaaranżowane, T-bary (na razie w Warszawie). Serwuje się w nich herbatę mrożoną, alkoholowe i bezalkoholowe drinki na bazie herbaty, a nawet herbatę z bitą śmietaną. Ale to obszar smaków, który dopiero czeka na odkrycie
cukier trzcinowy.<br><br>Popijanie herbaty w domowym zaciszu to co innego niż poza nim. W restauracjach, barach czy kawiarniach coraz częściej sunie do nas kelner, niosąc efektowne, drewniane pudełko z kilkunastoma smakami. Powstało też sporo, szczególnie w dużych miastach, herbaciarni. Konserwują one tradycyjny wizerunek picia herbaty; panuje w nich nastrój ciepłej babcinej gościnności, jest przytulnie i niespieszno. Natomiast z myślą o młodszym, dynamicznym pokoleniu powstały pierwsze, nowocześnie zaaranżowane, &lt;orig&gt;T-bary&lt;/&gt; (na razie w Warszawie). Serwuje się w nich herbatę mrożoną, alkoholowe i bezalkoholowe drinki na bazie herbaty, a nawet herbatę z bitą śmietaną. Ale to obszar smaków, który dopiero czeka na odkrycie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego