Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
czarnych i czerwonych porzeczek
1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Ciasto rozwałkować cieniutko i wykroić z niego krążki. Wylepić nimi foremki. Przykryć ciasteczka pergaminem i napełnić je suchymi ziarnami fasoli, by ciasto nie wybrzuszyło się. Piec przez 15 minut. Wyjąć je z piekarnika, wsypać fasolę, odwinąć z papieru i znowu włożyć babeczki do piekarnika na 5 minut. Upieczone ciastka wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Wyjmować z foremek tak, aby się nie połamały.
2 Rozpuścić w rondelku dżem morelowy z 1 łyżką wody, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia, by uzyskać gładką glazurę. Zdjąć rondelek z ogni i odstawić na kilka minut
czarnych i czerwonych porzeczek<br>1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Ciasto rozwałkować cieniutko i wykroić z niego krążki. Wylepić nimi foremki. Przykryć ciasteczka pergaminem i napełnić je suchymi ziarnami fasoli, by ciasto nie wybrzuszyło się. Piec przez 15 minut. Wyjąć je z piekarnika, wsypać fasolę, odwinąć z papieru i znowu włożyć babeczki do piekarnika na 5 minut. Upieczone ciastka wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Wyjmować z foremek tak, aby się nie połamały.<br>2 Rozpuścić w rondelku dżem morelowy z 1 łyżką wody, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia, by uzyskać gładką glazurę. Zdjąć rondelek z ogni i odstawić na kilka minut
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego