Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
w paski mniej więcej 1x3 cm. Korzeń imbiru oskrobać i pokroić w plastry nie grubsze niż 3 mm, nie każdy lubi imbir w plastrach więc lepiej jest znoszony przez niewprawnych smakoszy w postaci drobnej kostki (posiekanego wychodzi ze dwie łyżki na porcję). Jeśli ktoś lubi dużo warzyw można jeszcze dodać bambus z puszki lub pokrojoną w drobne paseczki marchew.
Przygotowujemy sos, jak panierkę ale bez jajka i więcej wody (do konsystencji mleka) Do woka lub głębokiego garnka wlewamy ok 1 litr oleju (obojętnie jaki byle nie oliwa z oliwek) i smażymy kawałki mięsa wrzucając każdy z osobna na gorący olej. Trzeba
w paski mniej więcej 1x3 cm. Korzeń imbiru oskrobać i pokroić w plastry nie grubsze niż 3 mm, nie każdy lubi imbir w plastrach więc lepiej jest znoszony przez niewprawnych smakoszy w postaci drobnej kostki (posiekanego wychodzi ze dwie łyżki na porcję). Jeśli ktoś lubi dużo warzyw można jeszcze dodać bambus z puszki lub pokrojoną w drobne paseczki marchew.<br>Przygotowujemy sos, jak panierkę ale bez jajka i więcej wody (do konsystencji mleka) Do woka lub głębokiego garnka wlewamy ok 1 litr oleju (obojętnie jaki byle nie oliwa z oliwek) i smażymy kawałki mięsa wrzucając każdy z osobna na gorący olej. Trzeba
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego