Typ tekstu: Prasa
Tytuł: CKM
Nr: 3 (33) marzec
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
3. Bufet

Na zwykłej prywatce nie ma co się wysilać. Sałatki, krakersy, słone paluszki, orzeszki. W bardziej ambitnej wersji: wędliny, łosoś, owoce morza, paszteciki. W wersji luksusowej: coś na gorąco (spaghetti, barszcz, itd.). Jeżeli stać cię, możesz zamówić catering wraz z obsługą, w dobrej restauracji lub firmie organizującej przyjęcia i bankiety. Wariant minimum: pizza lub chińszczyzna na telefon. I pamiętaj: jedzenia zawsze będzie za mało i zawsze połowę wyrzucisz. Musisz jednak planować 35-65 dkg na gościa.

4. Napitki

W planach zakupu napojów wyskokowych możesz zastosować wskaźnik przyjęty przez organizatorów przyjęć weselnych: 1 litr wody ognistej na głowę. W przeliczeniu na
3. Bufet&lt;/&gt;<br><br>Na zwykłej prywatce nie ma co się wysilać. Sałatki, krakersy, słone paluszki, orzeszki. W bardziej ambitnej wersji: wędliny, łosoś, owoce morza, paszteciki. W wersji luksusowej: coś na gorąco (spaghetti, barszcz, itd.). Jeżeli stać cię, możesz zamówić catering wraz z obsługą, w dobrej restauracji lub firmie organizującej przyjęcia i bankiety. Wariant minimum: pizza lub chińszczyzna na telefon. I pamiętaj: jedzenia zawsze będzie za mało i zawsze połowę wyrzucisz. Musisz jednak planować 35-65 dkg na gościa.<br><br>&lt;tit&gt;4. Napitki&lt;/&gt;<br><br>W planach zakupu napojów wyskokowych możesz zastosować wskaźnik przyjęty przez organizatorów przyjęć weselnych: 1 litr wody ognistej na głowę. W przeliczeniu na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego