Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
czosnek i kminek.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć na talerz i obłożyć połówkami jajek.
Mięso w sosie pomidorowym podać w osobnym naczyniu, a bakłażany - na mniejszych talerzykach.
(8 porcji)

KUSKUS Z FEZU - Z BARANINĄ
65 dag kuskusu, 90 dag udźca baraniego lub mięsa wołowego bez kości, 8 skrzydełek kurczaka, 2 korpusy kurczaka, 15 dag ciecierzycy, 2 cebule (15 dag), 5 pomidorów (40 dag), 6 marchewek (50 dag), 1 biała rzodkiew (50 dag), 1 cukinia (50 dag), 25 dag dyni, 2 łyżki rodzynek, 1 papryczka chili, 10 łyżek masła, 2 łyżki oleju
czosnek i kminek.<br>Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć na talerz i obłożyć połówkami jajek.<br>Mięso w sosie pomidorowym podać w osobnym naczyniu, a bakłażany - na mniejszych talerzykach.<br>(8 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;KUSKUS Z FEZU - Z BARANINĄ&lt;/tit1&gt;<br>65 dag kuskusu, 90 dag udźca baraniego lub mięsa wołowego bez kości, 8 skrzydełek kurczaka, 2 korpusy kurczaka, 15 dag ciecierzycy, 2 cebule (15 dag), 5 pomidorów (40 dag), 6 marchewek (50 dag), 1 biała rzodkiew (50 dag), 1 cukinia (50 dag), 25 dag dyni, 2 łyżki rodzynek, 1 papryczka chili, 10 łyżek masła, 2 łyżki oleju
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego