Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i pieprz do smaku,
listki bazylii
Fasolę wcześniej namoczoną na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, w zimnej wodzie, ugotuj do miękkości, posyp solą do smaku. Możesz również wykorzystać fasolę konserwową, wcześniej odcedzoną z zalewy. Obierz dwie duże cebule i ostrym nożem pokrój je w możliwie najcieńsze półpierścienie.
Chudą baraninę ugotuj, a następnie, gdy ostygnie, pokrój w długie, cienkie paseczki.
Żółtą lub czerwoną paprykę umyj i usuń z niej gniazda nasienne. Pokrój w kostkę. Tak samo pokrój pomidory i ogórki konserwowe. Wyłóż przygotowane warzywa do salaterki, dodaj fasolę i mięso.
Przygotuj sos. Wymieszaj olej z octem winnym, przeciśniętymi przez praskę
i pieprz do smaku,<br>listki bazylii<br>Fasolę wcześniej namoczoną na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, w zimnej wodzie, ugotuj do miękkości, posyp solą do smaku. Możesz również wykorzystać fasolę konserwową, wcześniej odcedzoną z zalewy. Obierz dwie duże cebule i ostrym nożem pokrój je w możliwie najcieńsze półpierścienie.<br>Chudą baraninę ugotuj, a następnie, gdy ostygnie, pokrój w długie, cienkie paseczki.<br>Żółtą lub czerwoną paprykę umyj i usuń z niej gniazda nasienne. Pokrój w kostkę. Tak samo pokrój pomidory i ogórki konserwowe. Wyłóż przygotowane warzywa do salaterki, dodaj fasolę i mięso.<br>Przygotuj sos. Wymieszaj olej z octem winnym, przeciśniętymi przez praskę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego