Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 22
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
bulionie. Nie codziennie je się takie specjały.
Z dań poważniejszych, (Speise auf bayerische Art) "Dworek Bawarski" proponuje szpecle z kapustą i boczkiem 12,5 zł, knedel wątrobiany z kapustą kwaszoną i pieczonymi ziemniakami za 15 zł, golonkę po bawarsku z püre z grochu aż za 29,5 zł (flagowe danie bawarskie!), soczysty karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym 22 zł, pieczoną karkówkę wieprzową w sosie piwnym + knedel bawarski 21,5 zł, sztukę mięsa po monachijsku w sosie chrzanowym za 18 zł, itp. itd.
Przepiłem piwem nadmiar śliny, która napłynęła mi po lekturze tej części karty i
bulionie. Nie codziennie je się takie specjały.<br>Z dań poważniejszych, (&lt;foreign&gt;Speise auf bayerische Art&lt;/&gt;) "Dworek Bawarski" proponuje &lt;orig&gt;szpecle&lt;/&gt; z kapustą i boczkiem 12,5 zł, knedel wątrobiany z kapustą kwaszoną i pieczonymi ziemniakami za 15 zł, golonkę po bawarsku z &lt;foreign&gt;püre&lt;/&gt; z grochu aż za 29,5 zł (flagowe danie bawarskie!), soczysty karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym 22 zł, pieczoną karkówkę wieprzową w sosie piwnym + knedel bawarski 21,5 zł, sztukę mięsa po monachijsku w sosie chrzanowym za 18 zł, itp. itd.<br>Przepiłem piwem nadmiar śliny, która napłynęła mi po lekturze tej części karty i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego