Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
posyp drobno posiekaną zielenin i udekoruj plasterkami pomidorów lub kiszonych ogórków. Podawaj na śniadanie lub w charakterze przekąski.
RADA: do farszu, zamiast smażonej, równie dobrze możesz dodać cebulę surową. Wcześniej zetrzyj ją na tarce z drobnymi oczkami.


DESER
POMARAŃCZOWE DELICJE

Duże pomarańcze (wybieraj mające grubą skórkę) dokładnie wyszoruj szczotką pod bieżącą ciepłą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Skórkę każdej pomarańczy ponacinaj końcem ostrego można na krzyż i ostrożnie zdejmij. Następnie pokrój skórki w cienkie paseczki, przełóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by całkowicie je przykryła. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Odcedź wodę, ponownie zlej skórki zimną
posyp drobno posiekaną zielenin i udekoruj plasterkami pomidorów lub kiszonych ogórków. Podawaj na śniadanie lub w charakterze przekąski.<br>RADA: do farszu, zamiast smażonej, równie dobrze możesz dodać cebulę surową. Wcześniej zetrzyj ją na tarce z drobnymi oczkami.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;DESER&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;POMARAŃCZOWE DELICJE&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Duże pomarańcze (wybieraj mające grubą skórkę) dokładnie wyszoruj szczotką pod bieżącą ciepłą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.<br>Skórkę każdej pomarańczy ponacinaj końcem ostrego można na krzyż i ostrożnie zdejmij. Następnie pokrój skórki w cienkie paseczki, przełóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by całkowicie je przykryła. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Odcedź wodę, ponownie zlej skórki zimną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego