Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do głębokiego smażenia
1 Soczewicę zalać wodą tak, by ją całkowicie przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty. Odcedzić.
Szef kuchni radzi
Grzanki będą smaczniejsze, jeśli przed smażeniem posypiesz je solą i pieprzem.
2 2 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać w dużym rondlu. Przez 15 minut smażyć na niej cebulę, boczek i połowę czosnku. Dodać resztę oliwy i czosnku, marchewkę, seler, pomidory, oregano, soczewicę, 1 l wody oraz sól i pieprz. Przykryć i dusić 30-40 minut, aż soczewic zmięknie.
3 W tym samym czasie przygotować grzanki. Podgrzać olej do temperatury 190oC. Zdjąć skórkę z chleba i pokroić go w kostkę
do głębokiego smażenia<br>1 Soczewicę zalać wodą tak, by ją całkowicie przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty. Odcedzić.<br>Szef kuchni radzi<br>Grzanki będą smaczniejsze, jeśli przed smażeniem posypiesz je solą i pieprzem.<br>2 2 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać w dużym rondlu. Przez 15 minut smażyć na niej cebulę, boczek i połowę czosnku. Dodać resztę oliwy i czosnku, marchewkę, seler, pomidory, oregano, soczewicę, 1 l wody oraz sól i pieprz. Przykryć i dusić 30-40 minut, aż soczewic zmięknie.<br>3 W tym samym czasie przygotować grzanki. Podgrzać olej do temperatury 190oC. Zdjąć skórkę z chleba i pokroić go w kostkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego