Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2926
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
konferencjach naukowych poświęconych powonieniu ryb i... wszędzie widzą szpiegów, czyhających na ich tajemnice. To sprawia, że rozmowa z nimi przypomina spotkanie agentów obcych wywiadów. A w zaciszach swoich laboratoriów przygotowują następne iluzje i zapewne próbują wydrzeć naturze kolejne sekrety woni.

Zapachowe Okopy Świętej Trójcy
Na razie w dużym stopniu skutecznie bronią się przed nimi piekarnie. Co prawda, do pieczywa powszechnie dodaje się tzw. polepszacze, spulchniacze, dzięki którym wygląda ono apetycznie i pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy, że ich woń
konferencjach naukowych poświęconych powonieniu ryb i... wszędzie widzą szpiegów, czyhających na ich tajemnice. To sprawia, że rozmowa z nimi przypomina spotkanie agentów obcych wywiadów. A w zaciszach swoich laboratoriów przygotowują następne iluzje i zapewne próbują wydrzeć naturze kolejne sekrety woni.<br><br>&lt;tit1&gt;Zapachowe Okopy Świętej Trójcy&lt;/&gt;<br>Na razie w dużym stopniu skutecznie bronią się przed nimi piekarnie. Co prawda, do pieczywa powszechnie dodaje się tzw. polepszacze, spulchniacze, dzięki którym wygląda ono apetycznie i pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy, że ich woń
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego