Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
jednak tę zaletę ,że jest potrawą niebanalną, w smaku oczywiście.
Do dzieła. (albo: do garów)
Potrzebne będą: Garnek 5-6 litrowy, 6-8 dużych cebul, pół kostki masła, liście bobkowe, sól, pieprz oraz wcześniej przygotowane grzanki. ("Grzanki" przygotujemy w ten sposób, że dzień wcześniej, albo nawet przed rejsem, pokroimy zwyczajną bułkę w kostkę albo w plastry (jak kto lubi) i wysuszymy na kamień). Cebule kroimy w kostkę i do gara razem z ? kostki masła. Dodajemy pieprz (takie porządne 2 szczypty), dużą łyżkę "jarzynki", 2-3 listki bobkowe, trochę solimy . Na bardzo małym ogniu (cebula nie ma prawa się przypalić!!!), często mieszając
jednak tę zaletę ,że jest potrawą niebanalną, w smaku oczywiście.<br>Do dzieła. (albo: do garów)<br>Potrzebne będą: Garnek 5-6 litrowy, 6-8 dużych cebul, pół kostki masła, liście bobkowe, sól, pieprz oraz wcześniej przygotowane grzanki. ("Grzanki" przygotujemy w ten sposób, że dzień wcześniej, albo nawet przed rejsem, pokroimy zwyczajną bułkę w kostkę albo w plastry (jak kto lubi) i wysuszymy na kamień). Cebule kroimy w kostkę i do gara razem z ? kostki masła. Dodajemy pieprz (takie porządne 2 szczypty), dużą łyżkę "jarzynki", 2-3 listki bobkowe, trochę solimy . Na bardzo małym ogniu (cebula nie ma prawa się przypalić!!!), często mieszając
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego