Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
by mąkę dobrze wymieszać ze śmietaną, pamiętaj o kolejności łączenia tych składników - mąkę wsypuj do śmietany, nie odwrotnie.
DOBRE RADY
WARZYWA
SAŁATKA WYKWINTNA

wymieszaj dokładnie olej z octem, a powstały sos dopraw do smaku solą i pieprzem.
Grejpfruty umyj, obierz, podziel na cząstki i każdą starannie oczyść z białej błonki, by pozbyć się goryczkowego smaku owocu. Zielona i czerwoną paprykę pokrój w ćwiartki, po oczyszczeniu z gniazd nasiennych umyj ją, następnie pokrój w cienkie paski. Orzechy posiekaj.
Jeżeli zdecydowałaś się użyć do sałatki rokpola (bądź innego pleśniowego sera) - pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w
by mąkę dobrze wymieszać ze śmietaną, pamiętaj o kolejności łączenia tych składników - mąkę wsypuj do śmietany, nie odwrotnie.<br>DOBRE RADY<br>WARZYWA<br>SAŁATKA WYKWINTNA<br>&lt;gap&gt;<br>wymieszaj dokładnie olej z octem, a powstały sos dopraw do smaku solą i pieprzem.<br>Grejpfruty umyj, obierz, podziel na cząstki i każdą starannie oczyść z białej błonki, by pozbyć się goryczkowego smaku owocu. Zielona i czerwoną paprykę pokrój w ćwiartki, po oczyszczeniu z gniazd nasiennych umyj ją, następnie pokrój w cienkie paski. Orzechy posiekaj.<br>Jeżeli zdecydowałaś się użyć do sałatki rokpola (bądź innego pleśniowego sera) - pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego