Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
opłukać, ułożyć na folii aluminiowej (każdy filet osobno) wcześniej nasmarowanej oliwą lub masłem. Przyprawić do smaku. Pokroić paprykę (w paski), pieczarki (w plasterki), czosnek i cebulę (w "ósemki"), rozgrzać oliwę n patelni i lekko podsmażyć wszystkie warzywa (uprzednio przyprawione); na końcu dodać również brokuły. Podsmażone warzywa poukładać na fletach i całość wstawić na około 30 minut (jeżeli filety s grube - 40 minut) do rozgrzanego piekarnik.
Uwaga!
Folia ułożyć w kształcie "łódki" tak, aby można było ją u góry połączyć. W początkowej fzie pieczenia cały filet musi być "zamknięty" w folii, około 10 minut przed końcem należy rozchylić folię tak, by "sos
opłukać, ułożyć na folii aluminiowej (każdy filet osobno) wcześniej nasmarowanej oliwą lub masłem. Przyprawić do smaku. Pokroić paprykę (w paski), pieczarki (w plasterki), czosnek i cebulę (w "ósemki"), rozgrzać oliwę n patelni i lekko podsmażyć wszystkie warzywa (uprzednio przyprawione); na końcu dodać również brokuły. Podsmażone warzywa poukładać na fletach i całość wstawić na około 30 minut (jeżeli filety s grube - 40 minut) do rozgrzanego piekarnik.<br>Uwaga!<br>Folia ułożyć w kształcie "łódki" tak, aby można było ją u góry połączyć. W początkowej fzie pieczenia cały filet musi być "zamknięty" w folii, około 10 minut przed końcem należy rozchylić folię tak, by "sos
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego