Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
płaskiego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstaw naczynie do piekarnik i zapiekaj około 10 minut.
Obierz i pod bieżąc wodą opłucz pieczarki, osącz je i pokrój w plasterki. Obierz cebulę i pokrój w cienkie krążki. Umytą i oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę pokrój w kawałki. Upieczone mięso na zmianę z pieczarkami, cebulą i papryką nadziej na szpadki do szaszłyków, skrop sokiem z cytryny i upiecz na grillu lub w gorącym piekarniku.
Upieczone szaszłyki wyłóż na półmisek, udekoruj plasterkami cytryny i natką pietruszki. Podawaj z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach i dowolną surówką.
RADA: zamiast z baraniny możesz przygotować szaszłyki z mięsa wołowego (na
płaskiego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstaw naczynie do piekarnik i zapiekaj około 10 minut.<br>Obierz i pod bieżąc wodą opłucz pieczarki, osącz je i pokrój w plasterki. Obierz cebulę i pokrój w cienkie krążki. Umytą i oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę pokrój w kawałki. Upieczone mięso na zmianę z pieczarkami, cebulą i papryką nadziej na szpadki do szaszłyków, skrop sokiem z cytryny i upiecz na grillu lub w gorącym piekarniku.<br>Upieczone szaszłyki wyłóż na półmisek, udekoruj plasterkami cytryny i natką pietruszki. Podawaj z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach i dowolną surówką.<br>RADA: zamiast z baraniny możesz przygotować szaszłyki z mięsa wołowego (na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego