Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
małym ogniu na 10 min. W tym samym czasie ubić jaja. Zestawić garnek z ognia i ostrożnie połączyć jajka z zupą. Gotową zupę doprawić do smaku i posypać zieleniną. Rozlać do miseczek. Podawać ze świeżym pieczywem.

sałatka z tuńczyka
Opakowanie sera Feta z Mlekovity, 2 puszki tuńczyka, 4 pomidory, 1 cebula, 1 główka sałaty, 15 czarnych oliwek, 1.2 szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu z białego wina, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka bazylii, 2łyżk musztardy, pieprz czarny mielony, sól.
Oliwę, ocet, pieprz, sok z cytryny, sól i bazylię połączyć w naczyniu i wymieszać. Warzywa i ser pokroić
małym ogniu na 10 min. W tym samym czasie ubić jaja. Zestawić garnek z ognia i ostrożnie połączyć jajka z zupą. Gotową zupę doprawić do smaku i posypać zieleniną. Rozlać do miseczek. Podawać ze świeżym pieczywem.<br><br>sałatka z tuńczyka<br>Opakowanie sera &lt;name type="prod"&gt;Feta&lt;/&gt; z &lt;name type="org"&gt;Mlekovity&lt;/&gt;, 2 puszki tuńczyka, 4 pomidory, 1 cebula, 1 główka sałaty, 15 czarnych oliwek, 1.2 szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu z białego wina, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka bazylii, 2łyżk musztardy, pieprz czarny mielony, sól.<br>Oliwę, ocet, pieprz, sok z cytryny, sól i bazylię połączyć w naczyniu i wymieszać. Warzywa i ser pokroić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego