kilku warstwowej okrywy owocowo-nasiennej.<br> Dzięki temu ziarno staje się bardziej zwarte i nigdy się nie klei.<br><br><name type="prod">Ryż Parboiled</> po florencku<br>Danie dla 4 osób:<br>Składniki: 20 dag szpinaku, 2 woreczki <name type="prod">Ryż Parboiled</> <name type="org">CENOS</>, 30 dag ugotowanego kurczaka pokrojonego w kostkę, 2 jaja, 1/2 szklanki gęstej śmietany, 1 mała cebula drobno pokrojona, 5 dag tartego żółtego sera, pieprz. Mielona papryka, sól, 1 ząbek posiekanego czosnku, 6 plasterków pomidora.<br>Sposób wykonania:<br>Szpinak opłucz i posiekaj. Parz przez 5 minut. Roztrzep jaja ze śmietaną, dodaj przyprawy, czosnek i cebulę. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Dno i boki naczynia wyłóż szpinakiem. Następnie wyłóż ugotowany