Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
około 40 min (można dodać 2-3 suszone śliwki). W czasie duszenia podlewać czerwonym winem. Mięso i boczek wyjąć z kapusty i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Obie kapusty połączyć. Słoninę pokroić w kostkę i stopić, skwarki dodać do bigosu. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć.
Doda rozdrobnione mięso, boczek i kiełbasę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem orz przyprawą do bigosu.
DUŻO: WITAMINY C, ŻELAZA
Dobra rada!
Po przyrządzeniu bigos warto schłodzić, zmrozić, a potem raz jeszcze zagotować. Będzie wtedy najlepszy. Wegetarianie zamiast mięsa mogą użyć kostki sojowej, która świetnie je
około 40 min (można dodać 2-3 suszone śliwki). W czasie duszenia podlewać czerwonym winem. Mięso i boczek wyjąć z kapusty i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Obie kapusty połączyć. Słoninę pokroić w kostkę i stopić, skwarki dodać do bigosu. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć.<br>Doda rozdrobnione mięso, boczek i kiełbasę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem orz przyprawą do bigosu.<br>DUŻO: WITAMINY C, ŻELAZA<br>Dobra rada!<br>Po przyrządzeniu bigos warto schłodzić, zmrozić, a potem raz jeszcze zagotować. Będzie wtedy najlepszy. Wegetarianie zamiast mięsa mogą użyć kostki sojowej, która świetnie je
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego