na 4 porcje:<br>Po 2 papryki żółte i czerwone, 2 małe cebulki, duży świeży ogórek, 2 łyżki oliwy, pieprz i sól (do smaku)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Opłucz papryki. Usuń z nich gniazda nasienne. 2/3 miąższu pokrój w kostkę, 1/3 w cienkie paski. Obierz i pokrój w cienkie piórka cebulę. Obierz ogórek. 2/3 pokrój w średniej grubości plasterki, a 1/3 w kostkę.<br>2. Przypraw warzyw solą i pieprzem, potem polej je oliwą i wymieszaj.<br><gap><br>Deser truskawkowy<br>(Z GALARETKĄ WIŚNIOWĄ)<br>Produkty na 4 porcje:<br>4 białka, szklanka kompotu z truskawek (bez owoców), 4 łyżki cukru, 2 galaretki wiśniowe, bita