Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
3-4 średnie ziemniaki,
2 nieduże cebule,
2 średnie marchewki,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka stołowa oleju,
1 korzeń selera,
natka pietruszki, koperek,
szczypiorek,
3 parówki,
2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,
sól i pieprz do smaku
Obierz i drobniutko posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na niej cebulę na złoty kolor.
Marchewki oczyść, obierz i umyj, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, korzeń i kilka listków selera drobno pokrój.
Pod bieżącą wodą opłucz zieleninę, osącz na papierowym ręczniku kuchennym.
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
Wszystkie warzyw przełóż na patelnię, na której smażyła się cebula i duś
3-4 średnie ziemniaki,<br>2 nieduże cebule,<br>2 średnie marchewki,<br>3 ząbki czosnku,<br>1 łyżka stołowa oleju,<br>1 korzeń selera,<br>natka pietruszki, koperek,<br>szczypiorek,<br>3 parówki,<br>2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,<br>sól i pieprz do smaku<br>Obierz i drobniutko posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na niej cebulę na złoty kolor.<br>Marchewki oczyść, obierz i umyj, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, korzeń i kilka listków selera drobno pokrój.<br>Pod bieżącą wodą opłucz zieleninę, osącz na papierowym ręczniku kuchennym.<br>Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.<br>Wszystkie warzyw przełóż na patelnię, na której smażyła się cebula i duś
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego