Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
czym ugotuj na sypko. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na 1 łyżce margaryny. Wątróbkę umyj, podsmaż na pozostałej porcji margaryny, a gdy lekko przestygnie, zmiel w maszynce do mięsa.
Oddziel białka od żółtek, następnie białka ubij na sztywną pianę. Gdy kasza będzie gotowa, przestudzoną wymieszaj z żółtkami, masłem, wątróbką, podsmażoną cebulką orz natką pietruszki. Farsz dopraw do smaku wedle uznania, następnie połącz go z pianą z białek i wszystko delikatnie i starannie wymieszaj.
Przygotowaną wcześniej kaczkę wypełnij farszem i zszyj. Włóż ją do posmarowanej tłuszczem brytfanny piecz ok. 90 minut w temperaturze 175oC. By kaczka zachowała odpowiednią chrupkość i zbytnio nie
czym ugotuj na sypko. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na 1 łyżce margaryny. Wątróbkę umyj, podsmaż na pozostałej porcji margaryny, a gdy lekko przestygnie, zmiel w maszynce do mięsa.<br>Oddziel białka od żółtek, następnie białka ubij na sztywną pianę. Gdy kasza będzie gotowa, przestudzoną wymieszaj z żółtkami, masłem, wątróbką, podsmażoną cebulką orz natką pietruszki. Farsz dopraw do smaku wedle uznania, następnie połącz go z pianą z białek i wszystko delikatnie i starannie wymieszaj.<br>Przygotowaną wcześniej kaczkę wypełnij farszem i zszyj. Włóż ją do posmarowanej tłuszczem brytfanny piecz ok. 90 minut w temperaturze 175oC. By kaczka zachowała odpowiednią chrupkość i zbytnio nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego