Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
rozmrozić i osączyć. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Pomarańcze umyć, obrać tak jak jabłko, ścinając albedo, a następnie odciąć ich końce. Ostrym nożem wyciąć spośród błonek cząstki miąższu. W pucharkach układać owoce, przekładając je kremem.
Do potrawki i indyka proponuję Laforet Bourgogne Pinot Noir 1995 (40-50 zł), o ceglastoczerwonym kolorze i złożonym bukiecie, w którym dominują wiśnie, maliny i truskawki oraz pojawiają się korzenne aromaty. Wino to, o intensywnym smaku długo pozostającym na języku, pasuje do wielu potraw z czerwonych mięs i serów. Można je podać już do przystawki - papryki faszerowanej brokułami. Do owoców w kremie hiszpańskim polecam Moscatel
rozmrozić i osączyć. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Pomarańcze umyć, obrać tak jak jabłko, ścinając albedo, a następnie odciąć ich końce. Ostrym nożem wyciąć spośród błonek cząstki miąższu. W pucharkach układać owoce, przekładając je kremem.<br>Do potrawki i indyka proponuję Laforet Bourgogne Pinot Noir 1995 (40-50 zł), o ceglastoczerwonym kolorze i złożonym bukiecie, w którym dominują wiśnie, maliny i truskawki oraz pojawiają się korzenne aromaty. Wino to, o intensywnym smaku długo pozostającym na języku, pasuje do wielu potraw z czerwonych mięs i serów. Można je podać już do przystawki - papryki faszerowanej brokułami. Do owoców w kremie hiszpańskim polecam Moscatel
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego