Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
na konsystencję kisielu. Do tego wrzucić mięsko, posolić i wymieszać. Mięsko nie powinno w tym pływać tylko się pokryć masą. Odstawiamy na 15 minut. Wcześniej umyte brokuły rozdzielamy na kawałki wielkości połowy kciuka na jedną porcję wystarczy tyle co wejdzie na dłoń, cebulę dymkę (jedną na porcję) pokroić w 3-centymetrowe kawałki. Paprykę chilli (dla mnie conajmniej jedną), otworzyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski mniej więcej 1x3 cm. Korzeń imbiru oskrobać i pokroić w plastry nie grubsze niż 3 mm, nie każdy lubi imbir w plastrach więc lepiej jest znoszony przez niewprawnych smakoszy w postaci drobnej kostki (posiekanego wychodzi
na konsystencję kisielu. Do tego wrzucić mięsko, posolić i wymieszać. Mięsko nie powinno w tym pływać tylko się pokryć masą. Odstawiamy na 15 minut. Wcześniej umyte brokuły rozdzielamy na kawałki wielkości połowy kciuka na jedną porcję wystarczy tyle co wejdzie na dłoń, cebulę dymkę (jedną na porcję) pokroić w 3-centymetrowe kawałki. Paprykę chilli (dla mnie conajmniej jedną), otworzyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski mniej więcej 1x3 cm. Korzeń imbiru oskrobać i pokroić w plastry nie grubsze niż 3 mm, nie każdy lubi imbir w plastrach więc lepiej jest znoszony przez niewprawnych smakoszy w postaci drobnej kostki (posiekanego wychodzi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego