lodówki. Przed podaniem przybrać gałązkami koperku.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje) <au>T.M</au><br><br><tit1>Owoce morza z ryżem</tit1><br>1 puszka małży w sosie własnym (20 dag), 1 1/2 szklanki długoziarnistego ryżu, 1 puszka krewetek w sosie własnym (20 dag), 15 dag kalmarów, 15 dag filetów z soli (może też być certa lub sieja), 1 łyżka soku z cytryny, 1/2 puszki zielonego groszku (20 dag), 1/2 puszki drobnej zielonej fasolki (tzw. flażoletki) lub 20 dag fasolki szparagowej, 1 zielona papryka (15 dag), 1 czerwona papryka (15 dag), 3 pomidory (30 dag), 1 cebula (12 dag), 2 ząbki czosnku, 3 łyżki