Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
liści sałaty, 1/2 cytryny, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 pomidor (6 dag)
GALARETA:
4 szklanki odtłuszczonego wywaru z gotowanej szynki lub rosołu z kostek drobiowych, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 8 łyżeczek żelatyny
SOS:
1 szklanka śmietany 18-procentowej, 1 jabłko (10 dag), 1 1/2 łyżki chrzanu zaprawionego cytryną, 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy i 2 łyżki soku pomarańczowego, po 1 łyżeczce do kawy whisky oraz miodu, sól
Cebulę obrać, przekroić na 4 części, zalać wrzątkiem, po 1 min wyjąć i osączyć. Szynkę pokroić na kawałki i dwa razy zemleć. Jajka obrać. Masło zmiksować, dodać szynkę
liści sałaty, 1/2 cytryny, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 pomidor (6 dag)<br>GALARETA:<br>4 szklanki odtłuszczonego wywaru z gotowanej szynki lub rosołu z kostek drobiowych, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 8 łyżeczek żelatyny<br>SOS:<br>1 szklanka śmietany 18-procentowej, 1 jabłko (10 dag), 1 1/2 łyżki chrzanu zaprawionego cytryną, 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy i 2 łyżki soku pomarańczowego, po 1 łyżeczce do kawy whisky oraz miodu, sól<br>Cebulę obrać, przekroić na 4 części, zalać wrzątkiem, po 1 min wyjąć i osączyć. Szynkę pokroić na kawałki i dwa razy zemleć. Jajka obrać. Masło zmiksować, dodać szynkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego