Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 11
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
się kotlety: Kasprowy Wierch (22 zł), popularny Cygan (również 22 zł), swojski schabowy z kapustą (19 zł), zwany w wyższych sferach Wienerschnitzlem oraz kotlety po szwajcarsku i de volaille. Serwowane są też szaszłyki, polędwica. Z ryb nieśmiertelne pstrągi, które tak naprawdę w tatrzańskich wodach już dawno wyginęły. Mocno trzyma się cielęcina - gotowana w jarzynach po 18 zł za sztukę i anonsowany wcześniej Specjał Zakopiański. W pierwszej chwili nieco się przeraziłem, bowiem był to naprawdę słuszny kawał rozbitego i podsmażonego na złoty kolor udźca cielęcego. Ze względu na rozmiary, sklasyfikować go można jako porcję dla bardzo głodnego. Śmiało dla dwóch osób. Przeżuwając
się kotlety: Kasprowy Wierch (22 zł), popularny Cygan (również 22 zł), swojski schabowy z kapustą (19 zł), zwany w wyższych sferach Wienerschnitzlem oraz kotlety po szwajcarsku i <foreign>de volaille</>. Serwowane są też szaszłyki, polędwica. Z ryb nieśmiertelne pstrągi, które tak naprawdę w tatrzańskich wodach już dawno wyginęły. Mocno trzyma się cielęcina - gotowana w jarzynach po 18 zł za sztukę i anonsowany wcześniej Specjał Zakopiański. W pierwszej chwili nieco się przeraziłem, bowiem był to naprawdę słuszny kawał rozbitego i podsmażonego na złoty kolor udźca cielęcego. Ze względu na rozmiary, sklasyfikować go można jako porcję dla bardzo głodnego. Śmiało dla dwóch osób. Przeżuwając
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego