Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
Droga do makrobiotyki to "dwa kroki do przodu i jeden krok do tyłu".
Nie załamujmy się również, jeżeli czasami wrócimy do dawnej kuchni i przyzwyczajeń. Przyzwyczajenia są silne, ale my nie powinniśmy zmieniać naszego odżywiania "na siłę" i wbrew temu, na co mamy "ogromną" ochotę.
Dewizą makrobiotyki jest również: nieważne, co jemy od czasu do czasu, ale czym się odżywiamy na co dzień. A więc jeżeli czasami "zgrzeszymy" wobec makrobiotyki - kotletem schabowym, bananem lub porcją lodów czy porcją tortu i kawą, nie załamujmy się, że nie możemy wytrwać w postanowieniach, ponieważ organizm "oczyszczony" poprzez racjonalne odżywianie z łatwością pozbędzie się niedużej ilości
Droga do makrobiotyki to "dwa kroki do przodu i jeden krok do tyłu".<br>Nie załamujmy się również, jeżeli czasami wrócimy do dawnej kuchni i przyzwyczajeń. Przyzwyczajenia są silne, ale my nie powinniśmy zmieniać naszego odżywiania "na siłę" i wbrew temu, na co mamy "ogromną" ochotę.<br>Dewizą makrobiotyki jest również: nieważne, co jemy od czasu do czasu, ale czym się odżywiamy na co dzień. A więc jeżeli czasami "zgrzeszymy" wobec makrobiotyki - kotletem schabowym, bananem lub porcją lodów czy porcją tortu i kawą, nie załamujmy się, że nie możemy wytrwać w postanowieniach, ponieważ organizm "oczyszczony" poprzez racjonalne odżywianie z łatwością pozbędzie się niedużej ilości
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego