Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
masła, 350 g cukru, cukier waniliowy, 120 g mąki, 160 g mielonych orzechów włoskich, tłuszcz do formy
Polewa
150 g gorzkiej czekolady, 130 g cukru pudru, 15 g masła, 150 g polówek orzechów włoskich
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem. Lekko ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z masą czekoladową, mąką i orzechami. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC.
Czekoladę na polewę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z przetartym przez sito cukrem i masłem.
Ciasto pokroić na prostokątne kawałki. Polać polewą. Każdy kawałek przybrać połówką orzecha.
Kutia
masła, 350 g cukru, cukier waniliowy, 120 g mąki, 160 g mielonych orzechów włoskich, tłuszcz do formy<br>Polewa<br>150 g gorzkiej czekolady, 130 g cukru pudru, 15 g masła, 150 g polówek orzechów włoskich<br>Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem. Lekko ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z masą czekoladową, mąką i orzechami. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC.<br>Czekoladę na polewę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z przetartym przez sito cukrem i masłem.<br>Ciasto pokroić na prostokątne kawałki. Polać polewą. Każdy kawałek przybrać połówką orzecha.<br>Kutia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego