cukru, 100 g masła, 4 łyżki czekolady w proszku, 6 jajek, kieliszek rumu<br>Krem<br>100 g czekolady, 200 g masła, 50 g cukru, 2 kieliszki likieru jajecznego<br>Do nasączenia<br>szklanka mocnego naparu herbaty, 2 łyżki soku z cytryny, kieliszek araku<br>Do dekoracji<br>cukier puder, ruloniki z czekolady<br>Żółtka utrzeć z cukrem. Dosypać mąkę i czekoladę. Połączyć z pianą z białek, rozpuszczonym. Letnim masłem i rumem. Piec w 180oC. Przekroić i nasączyć herbatą z sokiem z cytryny i arakiem. Przełożyć masłem utartym z cukrem, stopioną czekoladą i likierem. Posmarować wierzch oraz boki. Udekorować rulonikami z czekolady. Posypać cukrem pudrem.<br>Bezowy z bitą