Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
temperatury 180°C.
Upieczone ciasto lekko ostudzić i posypać cukrem pudrem.

KREMOWA GALARETKA

5 kwaśnych jabłek (75 dag), 3 łyżki miodu, po 2 łyżki posiekanych rodzynek, migdałów oraz skórki pomarańczowej smażonej w cukrze, 1/3 szklanki soku z jabłek, 9 łyżeczek żelatyny, 2 goździki, sok z 1 cytryny, 1/2 cukru waniliowego (0,8 dag), 1 3/4 szklanki śmietany 30-procentowej, 3 1/2 łyżki rumu, 3 łyżki cukru, 3 łyżeczki startej gorzkiej czekolady
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na cząstki, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Wlać sok jabłkowy, włożyć goździki i dusić na małym ogniu, mieszając
temperatury 180°C.<br>Upieczone ciasto lekko ostudzić i posypać cukrem pudrem.<br><br>&lt;tit&gt;KREMOWA GALARETKA&lt;/&gt;<br><br>5 kwaśnych jabłek (75 dag), 3 łyżki miodu, po 2 łyżki posiekanych rodzynek, migdałów oraz skórki pomarańczowej smażonej w cukrze, 1/3 szklanki soku z jabłek, 9 łyżeczek żelatyny, 2 goździki, sok z 1 cytryny, 1/2 cukru waniliowego (0,8 dag), 1 3/4 szklanki śmietany 30-procentowej, 3 1/2 łyżki rumu, 3 łyżki cukru, 3 łyżeczki startej gorzkiej czekolady<br>Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na cząstki, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Wlać sok jabłkowy, włożyć goździki i dusić na małym ogniu, mieszając
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego