Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przekąski lub z pieczywem, jako danie główne na lekką letnią kolację.
RADA: sałatkę przygotujesz znacznie szybciej, jeśli zamiast gotowanych jajek do środka gniazd włożysz oliwki, najlepiej duże czarne.
DOBRE RADY DESER
KREM Z KEFIRU

Dla 4 osób Przygotowanie: 30min 157 kcal
2 duże kubki kefiru,
200 g śmietany,
1 szklanka cukru,
cukier waniliowy,
1 łyżka stołowa owoców jagodowych,
250 g dowolnych owoców jagodowych
100 g łuskanych orzechów włoskich
Żelatynę wsyp do małego rondelka, zalej połową szklanki przegotowanej ciepłej wody, wymieszaj i odstaw na 30-40 minut do napęcznienia. Następnie na małym ogniu, stale mieszając, by dokładnie się rozpuściła, doprowadź do wrzenia
przekąski lub z pieczywem, jako danie główne na lekką letnią kolację.<br>RADA: sałatkę przygotujesz znacznie szybciej, jeśli zamiast gotowanych jajek do środka gniazd włożysz oliwki, najlepiej duże czarne.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; DESER<br>KREM Z KEFIRU<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30min 157 kcal<br>2 duże kubki kefiru,<br>200 g śmietany,<br>1 szklanka cukru,<br>cukier waniliowy,<br>1 łyżka stołowa owoców jagodowych,<br>250 g dowolnych owoców jagodowych <br>100 g łuskanych orzechów włoskich<br>Żelatynę wsyp do małego rondelka, zalej połową szklanki przegotowanej ciepłej wody, wymieszaj i odstaw na 30-40 minut do napęcznienia. Następnie na małym ogniu, stale mieszając, by dokładnie się rozpuściła, doprowadź do wrzenia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego