Wierzy, że są dość wrażliwi, by dać się uwieść klimatowi, który niegdyś ją urzekł. A potem - we wspólnym, dobrze rozumianym interesie - jakąś cząstkę tego zauroczenia przemycą do Krakowa.<br><br><tit>Tarte tatin po korsykańsku:</><br><br> Z cukru i masła zrobić na patelni płynny, brązowy karmel. Na nim ułożyć jabłka, obrane i pokrojone w ćwiartki. Całość przykryć przygotowanym zawczasu, rozwałkowanym półkruchym ciastem. Piec w piekarniku 30-40 minut. Po wyjęciu odwrócić patelnię do góry dnem, wyłożyć zawartość na talerz i polać koniakiem. Podawać na gorąco.<br><br><tit>Gorący kociołek</><br><br>Z górą trzy lata temu przybył do Krakowa Chang Jun Bok, naukowiec, doktor geologii z Phenianu. Przyjechał, by