Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki, posolić, wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać cebulę razem z tłuszczem. Piec 40 minut w temperaturze 190oC.
Kurczaka pokroić na ćwiartki. Posolić. Usmażyć na pozostałym tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor.
Suszone owoce zlać wrzątkiem. Osączyć. Włożyć do tłuszczu pozostałym po smażeniu kurczaka. Dodać cynamon, ćwiartki kurczaka, goździki. Wlać śliwowicę i szklankę wody. Dusić 20 minut. Wyjąć goździki i cynamon. Posypać natką. Podawać z ziemniakami.
Gęś po poznańsku

tuszka gęsi (ok. 2kg), 1 i 1/2 szklanki kaszy krakowskiej, białko, mała porcja włoszczyzny (bez kapusty), 2 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz, 1/2 szklanki jasnego piwa
Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki, posolić, wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać cebulę razem z tłuszczem. Piec 40 minut w temperaturze 190oC.<br>Kurczaka pokroić na ćwiartki. Posolić. Usmażyć na pozostałym tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor.<br>Suszone owoce zlać wrzątkiem. Osączyć. Włożyć do tłuszczu pozostałym po smażeniu kurczaka. Dodać cynamon, ćwiartki kurczaka, goździki. Wlać śliwowicę i szklankę wody. Dusić 20 minut. Wyjąć goździki i cynamon. Posypać natką. Podawać z ziemniakami.<br>Gęś po poznańsku<br>&lt;gap&gt;<br>tuszka gęsi (ok. 2kg), 1 i 1/2 szklanki kaszy krakowskiej, białko, mała porcja włoszczyzny (bez kapusty), 2 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz, 1/2 szklanki jasnego piwa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego