Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
3. Po 20 minutach przecedzić rosół i gotować jeszcze 10 min. bez przykrycia.
4. posypać natką pietruszki i podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.
Przyprawa do zup

Przyprawa do mięs
Stek z pieprzem
Składniki (na 4 porcje)
4 steki (każdy ok. 175g)
4 łyżeczki pieprzu zielonego całego Kotanyi
2 łyżki pieprzu czarnego całego Kotanyi
45g masła
125 ml śmietany
2 łyżki brandy
Mix Warzywny Kotanyi
1. Steki natrzeć po obu stronach 3 łyżeczkami pokruszonego zielonego pieprzu i 2 łyżkami pokruszonego czarnego pieprzu.
2. Masło rozpuścić na patelni a gdy zacznie się pienić ułożyć steki i smażyć 2-3 min.
3. Steki zdjąć
3. Po 20 minutach przecedzić rosół i gotować jeszcze 10 min. bez przykrycia. <br>4. posypać natką pietruszki i podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.<br>Przyprawa do zup<br>&lt;gap&gt;<br>Przyprawa do mięs<br>Stek z pieprzem<br>Składniki (na 4 porcje)<br>4 steki (każdy ok. 175g)<br>4 łyżeczki pieprzu zielonego całego &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;<br>2 łyżki pieprzu czarnego całego &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;<br>45g masła<br>125 ml śmietany<br>2 łyżki brandy<br>Mix Warzywny &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;<br>1. Steki natrzeć po obu stronach 3 łyżeczkami pokruszonego zielonego pieprzu i 2 łyżkami pokruszonego czarnego pieprzu.<br>2. Masło rozpuścić na patelni a gdy zacznie się pienić ułożyć steki i smażyć 2-3 min.<br>3. Steki zdjąć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego