talerzy rozłożyć ryż, różyczki brokułów, posypać paskami migdałów i wlać zupę. Podawać z ciepłymi grzankami.<br>(4 porcje)<br><br><tit1>Sałatka z makaronem</tit1><br>2 szklanki ugotowanego makaronu muszelek, 15 dag szynki wędzonej, 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę pieczeni wołowej, 2 czerwone marynowane papryki, 1 ogórek konserwowy (10 dag), 1 słoik oliwek (10 dag), 1/2 szklanki groszku z puszki, 3/4 szklanki fasolki szparagowej z puszki, 1 główka sałaty kędzierzawej lub endywii, 1 czerwona cebula (10 dag), 3 łyżki szczypiorku, 2 łyżki natki pietruszki, 3/4 łyżeczki do kawy suszonego estragonu, sól, pieprz; do przybrania: 4 małe gałązki pietruszki kędzierzawej<br>SOS:<br>1 serek