Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
mąki ziemniaczanej, 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 cukry waniliowe (3,2 dag)

KREM

1,5 l mleka, 40 dag masła, 3 szklanki cukru, 2 puszki ananasów, 2 1/2 szklanki soku ananasowego, 40 dag wiórków kokosowych

LUKIER

35 dag cukru pudru, 3 białka, sok z 1 cytryny

PRZYBRANIE

kwiaty róży, stokrotki lub fiołki, listki melisy lub mięty, 1 białko, 2 łyżki cukru pudru
Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe i wlać do dwóch tortownic (średnicy 26 cm i 16 cm), wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 45 min w piekarniku
mąki ziemniaczanej, 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 cukry waniliowe (3,2 dag)<br><br>&lt;tit&gt;KREM&lt;/&gt;<br><br>1,5 l mleka, 40 dag masła, 3 szklanki cukru, 2 puszki ananasów, 2 1/2 szklanki soku ananasowego, 40 dag wiórków kokosowych<br><br>&lt;tit&gt;LUKIER&lt;/&gt;<br><br>35 dag cukru pudru, 3 białka, sok z 1 cytryny<br><br>&lt;tit&gt;PRZYBRANIE&lt;/&gt;<br><br>kwiaty róży, stokrotki lub fiołki, listki melisy lub mięty, 1 białko, 2 łyżki cukru pudru<br>Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe i wlać do dwóch tortownic (średnicy 26 cm i 16 cm), wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 45 min w piekarniku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego