przypalą się.<br>* Bułkę pokroić w plasterki. Żółty ser wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ułożyć na plasterkach bulki, posypać mieloną papryką.<br>* Grzanki zapiec w temperaturze około 200 stopni. Zupę wlać do talerzy, posypać posiekaną natką i podawać z grzankami.<br>***<br>Składniki: 4 średnie solone śledzie, pól szklanki gęstej śmietany, 60 dag ziemniaków, 4 łyżki masła, 2 jajka, łyżka mąki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Śledzie wymoczyć w wodzie, zdjąć skórę, usunąć ości i zmiksować. Ziemniaki ugotować w łupinach, zdjąć skórkę i utłuc na puree.<br>* Masę śledziową połączyć z ziemniakami. Dodać koncentrat pomidorowy, jajka, wlać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem