Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kolor.

Talerz pożywnych rozmaitości
Resztki wędliny lub mięsa czy kawałki kiełbasy możesz wykorzystać do obiadu. Wystarczy, ze dodasz do nich trochę świeżych warzyw i ziół, a powstanie smaczne i pożywne danie.
Zupa szczawiowa
bigos warzywny z kiełbasą
* Czas przygotowania zupy 30 minut
* Czas przygotowania II dania 50 minut
Składniki: 20 dag szczawiu świeżego lub słoik szczawiu konserwowego, cebula, 2 jajka na twardo, pietruszka, kawałek selera., 5 łyżek ryżu, łyżka oleju, listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Cebule obrać, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebule i podsmażyć na złoto. Pietruszkę oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn
kolor.<br>&lt;page nr=11&gt;<br>&lt;tit&gt;Talerz pożywnych rozmaitości&lt;/&gt;<br>Resztki wędliny lub mięsa czy kawałki kiełbasy możesz wykorzystać do obiadu. Wystarczy, ze dodasz do nich trochę świeżych warzyw i ziół, a powstanie smaczne i pożywne danie.<br>&lt;name type="prod"&gt;Zupa szczawiowa&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt; bigos warzywny z kiełbasą&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 50 minut<br>Składniki: 20 dag szczawiu świeżego lub słoik szczawiu konserwowego, cebula, 2 jajka na twardo, pietruszka, kawałek selera., 5 łyżek ryżu, łyżka oleju, listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Cebule obrać, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebule i podsmażyć na złoto. Pietruszkę oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego