Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
napełnić rurki farszem i ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykryć beszamelem, (przepis - patrz na str. 60) pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).

Lasagne verdi alla bolognese
Zielone lasagne
12 zielonych płatów lasagne, 15 dag mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę, 50 dag mielonej wołowiny, 75 dag pomidorów, pól szklanki czerwonego wytrawnego wina, szklanka bulionu, 2 łyżki oliwy, marchewka, łodyga selera naciowego, 2 cebule, ząbek czosnku, majeranek, gałka muszkatołowa, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz
napełnić rurki farszem i ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykryć beszamelem, (przepis - patrz na str. 60) pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Lasagne&lt;/&gt; verdi alla bolognese<br>Zielone &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt; <br>12 zielonych płatów lasagne, 15 dag mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę, 50 dag mielonej wołowiny, 75 dag pomidorów, pól szklanki czerwonego wytrawnego wina, szklanka bulionu, 2 łyżki oliwy, marchewka, łodyga selera naciowego, 2 cebule, ząbek czosnku, majeranek, gałka muszkatołowa, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego