Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).

Lasagne verdi alla bolognese
Zielone lasagne
12 zielonych płatów lasagne, 15 dag mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę, 50 dag mielonej wołowiny, 75 dag pomidorów, pól szklanki czerwonego wytrawnego wina, szklanka bulionu, 2 łyżki oliwy, marchewka, łodyga selera naciowego, 2 cebule, ząbek czosnku, majeranek, gałka muszkatołowa, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Sos beszamelowy: 8 dag masła, 8 dag mąki, litr mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól
Marchewkę pokroić w drobną kostkę, a seler w
Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Lasagne&lt;/&gt; verdi alla bolognese<br>Zielone &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt; <br>12 zielonych płatów lasagne, 15 dag mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę, 50 dag mielonej wołowiny, 75 dag pomidorów, pól szklanki czerwonego wytrawnego wina, szklanka bulionu, 2 łyżki oliwy, marchewka, łodyga selera naciowego, 2 cebule, ząbek czosnku, majeranek, gałka muszkatołowa, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Sos beszamelowy: 8 dag masła, 8 dag mąki, litr mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól<br>Marchewkę pokroić w drobną kostkę, a seler w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego