Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wyłożyć na salaterkę. Podawać schłodzone, z pieczywem i białym winem.

Łosoś w sosie holenderskim
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Wodę zagotować z solą, ziarnami pieprzu, liściem laurowym i plasterkami cebuli, gotować 5 minut, następnie włożyć plastry ryby i pozostawić na ogniu 8 do 10 minut, nie gotując. Łosoś jest gotowy, gdy ości daj się lekko wyjąć. Sos w proszku wymieszać z winem, zagotować mieszając, zdjąć z ognia i roztopić w nim masło. Żółtka i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby ubić na krem w wysokiej misce i wymieszać z sosem. Podać łososi z sosem, ziemniakami posypanymi zieloną
wyłożyć na salaterkę. Podawać schłodzone, z pieczywem i białym winem.<br>&lt;gap&gt;<br>Łosoś w sosie holenderskim<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzenia:<br>Wodę zagotować z solą, ziarnami pieprzu, liściem laurowym i plasterkami cebuli, gotować 5 minut, następnie włożyć plastry ryby i pozostawić na ogniu 8 do 10 minut, nie gotując. Łosoś jest gotowy, gdy ości daj się lekko wyjąć. Sos w proszku wymieszać z winem, zagotować mieszając, zdjąć z ognia i roztopić w nim masło. Żółtka i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby ubić na krem w wysokiej misce i wymieszać z sosem. Podać łososi z sosem, ziemniakami posypanymi zieloną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego