Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
małym ogniu około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej do rondla odrobię octu, szklankę bulionu (może być z kostki) lub wody, zagotuj, dopraw do smaku solą i cukrem, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
Gotową marynatą zalej usmażone filety rybne. Odstaw na 20 minut. Przed podaniem posyp danie drobno posiekanym szczypiorkiem.
RADA: rybę po greku możesz udekorować drobno pokrojonymi zielonymi lub czarnymi oliwkami bez pestek.

CIASTO
TORT MAKOWY

Starannie oddziel żółtka od białek. Miękkie masło utrzyj z połową cukru pudru i cukrem waniliowym na puszystą pianę. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawaj do masy po jednym żółtku. Ucieraj, aż
małym ogniu około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej do rondla odrobię octu, szklankę bulionu (może być z kostki) lub wody, zagotuj, dopraw do smaku solą i cukrem, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.<br>Gotową marynatą zalej usmażone filety rybne. Odstaw na 20 minut. Przed podaniem posyp danie drobno posiekanym szczypiorkiem.<br>RADA: rybę po greku możesz udekorować drobno pokrojonymi zielonymi lub czarnymi oliwkami bez pestek.<br>&lt;gap&gt;<br>CIASTO<br>TORT MAKOWY<br>&lt;gap&gt;<br>Starannie oddziel żółtka od białek. Miękkie masło utrzyj z połową cukru pudru i cukrem waniliowym na puszystą pianę. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawaj do masy po jednym żółtku. Ucieraj, aż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego