Typ tekstu: Książka
Autor: Cegielski Max
Tytuł: Masala
Rok: 2002
zachodzie słońca. Indyjskie jedzenie ma to do siebie, że jest tanie, ale jego przygotowanie zabiera bardzo dużo czasu. Zanim więc zasiadali przy ognisku do jedzenia, robiło się naprawdę późno i wszyscy umierali z głodu. Wpieprzali potem aż do omdlenia i leżeli przeżarci, snując długie rozmowy.
Pewnego wieczoru Ruth przyrządza na deser coś, co ma być ciastem bananowym. W jego skład wchodzą plasterki bananów oraz trzy puszki słodkiego mleka, które po ugotowaniu we wrzątku stało się kajmakiem. W środku są też płatki kukurydziane i marmolada. Cały garnczek substancji tak słodkiej, że można się porzygać po dwóch łyżkach. Max zżarł jednak całość do
zachodzie słońca. Indyjskie jedzenie ma to do siebie, że jest tanie, ale jego przygotowanie zabiera bardzo dużo czasu. Zanim więc zasiadali przy ognisku do jedzenia, robiło się naprawdę późno i wszyscy umierali z głodu. Wpieprzali potem aż do omdlenia i leżeli przeżarci, snując długie rozmowy. <br>Pewnego wieczoru Ruth przyrządza na deser coś, co ma być ciastem bananowym. W jego skład wchodzą plasterki bananów oraz trzy puszki słodkiego mleka, które po ugotowaniu we wrzątku stało się kajmakiem. W środku są też płatki kukurydziane i marmolada. Cały garnczek substancji tak słodkiej, że można się porzygać po dwóch łyżkach. Max zżarł jednak całość do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego