Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
pomarańcze można przechowywać zamrożone nawet do 2 tygodni. Przed podaniem na stół rozmrożone pomarańcze należy piec 40 minut w temperaturze około 200oC. Nie trzeba owijać ich folią aluminiową. I tak suflety ładnie urosną.
DESERY 2
SERNIK Z OWOCAMI N ZIMNO
Przepis na tę serową delicję pochodzi ze Szkocji. To doskonały deser na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Można go przygotować na długo przed podaniem.

75 g masła
9 łyżek miodu
250 g herbatników, najlepiej owsianych
1 torebka żelatyny
3-4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
600 g tłustego białego sera
250 ml śmietany kremówki
450 g malin
6 małych listków mięty
pomarańcze można przechowywać zamrożone nawet do 2 tygodni. Przed podaniem na stół rozmrożone pomarańcze należy piec 40 minut w temperaturze około 200oC. Nie trzeba owijać ich folią aluminiową. I tak suflety ładnie urosną.<br>DESERY 2<br>SERNIK Z OWOCAMI N ZIMNO<br>Przepis na tę serową delicję pochodzi ze Szkocji. To doskonały deser na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Można go przygotować na długo przed podaniem.<br>&lt;gap&gt;<br>75 g masła<br>9 łyżek miodu<br>250 g herbatników, najlepiej owsianych<br>1 torebka żelatyny<br>3-4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy<br>600 g tłustego białego sera<br>250 ml śmietany kremówki<br>450 g malin<br>6 małych listków mięty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego