laskowych, 13 dag masła, 4 jajka, 2/3 szklanki cukru pudru, 13 dag chudego twarogu, skórka otarta z 1 cytryny, 30 dag porzeczek; do przygotowania tortownicy: 1 1/2 łyżki margaryny, 1 1/2 łyżki bułki tartej; do przybrania: kilkanaście orzechów laskowych<br><br><tit>POLEWA</><br><br>1 1/2 łyżki margaryny, 1 czekolada deserowa (10 dag)<br>Porzeczki umyć i osączyć. Trzy grona pozostawić do przybrania, resztę oberwać z gałązek i usunąć szypułki.<br>Masło zmiksować z cukrem pudrem, żółtkami i skórką z cytryny. Twaróg przetrzeć przez sito i połączyć z masą żółtkową, dodając na przemian po 1 łyżce twarogu oraz zmielonych orzechów. Dodać porzeczki i