Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 12
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
na oleju?
- Zawsze lepiej jest wybierać potrawy z dużą ilością błonnika - pogodnie zgadza się Lucyna Pachocka - dlatego wolę ze świątecznego menu np. rybę po grecku przyrządzaną z dużą ilością warzyw. Czy w galarecie: nie dość, że gotowana, niskoenergetyczna, to też z warzywami. Jeśli już jesteśmy przy oleju, to muszę tu dodać, że myślimy o nim w przestarzały sposób. Ten obecny kult oliwy z oliwek to głównie moda: jeśli porównać jej wartość z naszym olejem rzepakowym, to się okaże, że wskaźniki są bardzo podobne. Gdyby zerknąć w tabele, niektóre jego parametry są nawet lepsze! To już nie jest ten sam olej, co
na oleju? <br>- Zawsze lepiej jest wybierać potrawy z dużą ilością błonnika - pogodnie zgadza się Lucyna Pachocka - dlatego wolę ze świątecznego menu np. rybę po grecku przyrządzaną z dużą ilością warzyw. Czy w galarecie: nie dość, że gotowana, niskoenergetyczna, to też z warzywami. Jeśli już jesteśmy przy oleju, to muszę tu dodać, że myślimy o nim w przestarzały sposób. Ten obecny kult oliwy z oliwek to głównie moda: jeśli porównać jej wartość z naszym olejem rzepakowym, to się okaże, że wskaźniki są bardzo podobne. Gdyby zerknąć w tabele, niektóre jego parametry są nawet lepsze! To już nie jest ten sam olej, co
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego